Trinn for trinn guide

Trinn for trinn guiden viser hvordan man spiller Texas Hold’em i praksis. Etter å ha lest denne guiden kommer du til å ha en bedre forståelse for spillets formelle regler. Eksempelet som følger nedenfor er hentet fra fixed limit 3/6, dvs. en form for Texas Hold’em der finnes gitte regler for hvor mye hver spiller kan satse/høyne. Selvsagt finnes det limits i alle størrelser, og du kommer sikkert til å finne bord som passer godt med dine forutsetninger.

Første budrunde, der man får utdelt sine personlige kort, blir også kalt «pre-flop». I denne runden er det viktig å vite «hvor god» starthånden faktisk er (se pokertabellen) – mange hender guts casino er helt enkelt for dårlige til å spilles videre. Som du kan se på bildene har vi fått QQ og høyner derfor så mye som reglene tillater. Det kan maksimalt høynes 4 runder per omgang, noe som i dette tilfellet resulterer i høyninger til $12. Alle spillerne som ønsker å fortsette i den pågående hånden må legge like mye i potten for å delta (Vær oppmerksom på at 4 bet er mye å legge i potten før man har sett floppen). Personen som sitter til venstre for «dealerbutton» starter. I dette tilfellet er det Rustbucket med hatten.

Trinn for trinn guide

Andre budrunde starter etter at de tre første kortene på bordet har blitt snudd. Disse tre kortene utgjør «floppen» og kan anvendes av alle spillerne til å bygge sin hånd. Nok en gang kan man satse $3 og maksimalt høyne i fire runder. På bildet kan man nå se at vi har fått to par «Queens Over Fives».

Det fjerde kortet som snus kalles for «turn». Også dette kortet kan anvendes av alle spillerne, og den tredje budrunden starter. I denne omgangen høynes innsatsen til $6, da det her spilles 3/6 limit. Som vi ser på bildet har vi nå fått fullt hus «Fives Over Queens». Også her er det kun anledning til å høyne i fire runder.

Det femte og siste kortet som kommer opp på bordet kalles for «river». Dette kortet kan også anvendes av alle spillerne til å bygge hånden. Nå begynner den siste budrunden og man spiller til «showdown». Dette innebærer at man fortsatt kan satse $6, maksimalt høyne 4 runder og deretter må kortene vises. Ut i fra bildet sitter vi fortsatt med fullt hus «Fives Over Queens».

Vinneren må vise sin hånd til alle ved bordet, da han/hun har blitt synet (en eller flere spillere har lagt samme innsats i potten uten å høyne ytterligere).